Urmăriți supratensiuni. DIN-șină SPD pentru alimentarea cu curent alternativ

urmăriți supratensiuni

Aproape de ani în urmă, golurile electrodului tija, sfera sau țeavă au fost folosite pentru a limita supratensiunilor pe echipament Sakshaug, Unele dintre aceste sisteme, în special golurile de tevi, ar putea fi încă în funcțiune astăzi.

Surse de supratensiune și echipamente auxiliare

Cu toate acestea, caracteristica tensiunii urmăriți supratensiuni decalaj față de timpul de supratensiune nu se potrivește bine cu rezistența față de caracteristicile din față ale celei mai izolate; adică, este dificil de coordonat.

Următorul pas evolutiv a fost de a adăuga un element rezistiv în serie cu decalajul, pentru a limita curentul după curent descărcarea descărcătorului operațiune.

Limitarea curentă ar permite, cu siguranță, ca dispozitivul de descărcare să descopere această putere urmând curentul, în loc să se bazeze pe un întrerupător sau siguranțe din apropiere.

În același timp, tensiunea rezistorului în timpul descărcării trebuie să fie suficient de redusă încât urmăriți supratensiuni nu permită apariția unei tensiuni excesive asupra echipamentului protejat.

Aceste cerințe concurente au condus la utilizarea unor elemente rezistive neliniare scumpe și complicate, unele implicând atât materiale solide cât și lichide cu sarcini de întreținere ridicate. Începând cu anula fost carbura de siliciu SiC utilizat pentru elementele rezistive neliniare, ceea ce conduce la caracteristici de protecție mult mai bune.

urmăriți supratensiuni

Deoarece SiC ar conduce curent semnificativ la tensiunea nominală, a fost necesar să se asigure un decalaj care împiedică conducerea la tensiunea nominală. După o evacuare a descărcătorului, aceste goluri trebuie să se reapeleze împotriva curentului de curent, altfel arzătorul ar eșua termic.

Răspundem ,,ascultătorilor \

La mijlocul anilor '50, s-au dezvoltat lacune active pentru descărcătorii de SiC. Aceste goluri active conțin elemente auxiliare care: Preionizați spațiul spiralat pentru a obține niveluri mai bune de protecție împotriva supratensiunii și Elongați puterea urmăriți arcul și mutați punctele sale de atașare pentru a obține performanțe mai bune de întrerupere. Încuietoarele SiC au fost aplicate cu succes sisteme de transmisie până la kV, urmăriți supratensiuni au apărut unele limitări în ceea ce privește protecția împotriva supratensiunii, capacitatea de descărcare a energiei și capacitatea de reducere a presiunii.

Având atât goluri, cât și blocuri SiC, înălțimea descărcătorului a crescut până la punctul în care a fost dificil să urmăriți supratensiuni scurgă presiunea construită în timpul unei defecțiuni, ceea ce a limitat calculele de reducere a presiunii descărcătorului. Datorită caracteristicilor lor de descărcare vs frecvența sau timpul de funcționare, descărcătoarele de supratensiune Urmăriți supratensiuni au fost optimizate pentru trăsnet.

Acestea au fost mai puțin eficiente pentru supratensiuni cu capături tratamentul cu calendula varicoză înclinate și supratensiuni cu comută cu lentă.

La mijlocul anilordescărcătoare de oxizi de metalau fost dezvoltate în produse comerciale Sakshaug, și colab.

urmăriți supratensiuni

Blocurile de oxid de metal sunt mult mai neliniare decât carbura de siliciu, astfel încât acestea să efectueze doar câțiva miliamperi la tensiunea urmăriți supratensiuni AC. În cele din urmă a devenit posibilă eliminarea completă a lacunelor, deși desenele anterioare au făcut uz de goluri a se vedea urmăriți supratensiuni 1. Componentele de descărcare a supratensiunilor de oxid de metal au câteva avantaje majore față de ansietoarele anterioare de carbură de siliciu: Golurile active nu sunt necesare, ceea ce duce la o fiabilitate îmbunătățită Oxidul metalic poate evacua mult mai multă energie pe unitatea de volum decât carbură de siliciu Oxidul de metal oferă o protecție mai bună în întreaga gamă de valuri de undă de supratensiune decât carbură de siliciu și, de fapt, protejează eficient împotriva supratensiunilor de comutare Scăderea înălțimii descărcătorului, cauzată de eliminarea golurilor spumoase, conduce la o valoare mai mare a reducerii presiunii Practic toate aplicațiile noi vor folosi metalulsupape de supratensiune.

Oxidul metalic urmăriți supratensiuni permis unele aplicații noi, cum ar fi protecția împotriva condensatoarelor de serie și controlul de supratensiune a comutatorului de linie aeriene, care nu erau posibile cu carbură de siliciu.

Cu toate acestea, mulți captatoare de carbură de siliciu sunt încă în continuareîn funcțiune.

Unii investigatori au remarcat rate mari de eșec al descărcătorului de carbura de siliciu, datorită pătrunderii umidității, după mai mulți ani de funcționare pe sistemele de distribuție de medie tensiune. Această experiență nu se aplică neapărat la descărcătoarele de supratensiune din substații.

Dacă apar astfel de probleme, urmăriți supratensiuni fi logic să se înlocuiască în mod sistematic descărcătoare de carbură de siliciu pe un sistem. În caz contrar, presupunând că cererea inițială era adecvată, arzătorii de carbură de siliciu mai vechi ar putea rămâne în funcțiune. Figura 1 prezintă utilizarea generală a decalajelordescarcatoare.

Designul golit 1a se aplică carburii de siliciu, în timp ce designul gol 1d se aplică celei mai recente generații de oxid de metal. Un producător a folosit distanțierul de șuntare 1b la descărcătoarele de oxid de metal timpuriu. La starea de echilibru, ambele elemente neliniare ar susține tensiunea nominală, reducând oarecum curentul.

În varicoză la tinerii unei descărcări de curent, distanța urmăriți supratensiuni șuntare ar stârni aprinderea secțiunii mai mici a oxidului de metal, reducând astfel tensiunea de descărcare și oferind o protecție mai bună.

Un alt producător a folosit diferența de serii cu gradare capacitivă 1c la descărcătoarele de oxid de metal timpuriu. La starea de echilibru, acest lucru scade tensiunea pe oxidul de metal. În timpul unei descărcări de curent, diferența scânteie'' Imediat '' din cauza clasificării capacitive. Cele mai recente generații de oxid metalic nu au nevoie de aceste decalaje, deși există o atenție deosebită pentru folosirea lacunelor urmăriți supratensiuni atingerea unor obiective specifice de exemplu, coordonarea dispozitivelor de descărcare, rezistând supratensiunilor temporare.

urmăriți supratensiuni

Senzorul de supratensiune trebuie instalat pe ceva, cum ar fi un rezervor de transformator sau un piedestal. De asemenea, trebuie să fie conectat la sistemul protejat, de obicei printr-un cablu sau un cablu.

Fişa tehnică - TTVL2+3-10

Mai târziu, se va arăta că aceste conexiuni au efecte importante asupra protecției globale, în special pentru supratensiuni abrupte. Piedestalul și plumbul, atât lungimea cât și locația,trebuie să fie considerat ca parte a instalației de descărcare globală.

La sistemele de distribuție, se utilizează adesea un deconectat cu împământare cu ajutorul dispozitivului de protecție împotriva supratensiunii. Dacă dispozitivul de descărcare eșuează și apoi conduce curentul la starea de echilibru, urmăriți supratensiuni va detona și va deconecta baza descărcătorului de urmăriți supratensiuni masă. Acest lucru ar trebui să se întâmple în aproximativ 1 sec sau mai rapid. Descărcătorul poate rămâne conectat lapână când personalul urmăriți supratensiuni întreținere are șansa de al înlocui.

Aparat de supratensiune IP20 SMART SM-65 / 1P 3146-739A2

Nu trebuie să funcționeze întrerupător sau siguranțe pentru izolarea descărcătorului defect; dacă arrestatorul este singurul lucru care a eșuat, niciun client nu trebuie să-și piardă serviciul electric. Desigur, descărcătorul nu oferă nici o protecție împotriva supratensiunii în această perioadă, cu conductorul de masă deconectat.

Ar fi o indicație vizuală clară că conductorul de masă a fost deconectat; va fi "suspendat" sub arrester. Sunt necesare inspecții vizuale periodice pentru a menține protecția împotriva supratensiunii atunci când se utilizează deconectori de la urmăriți supratensiuni.

Mulți surferi de supratensiune în substații sau instalații industriale au fost instalați cu contoare de supratensiune. Acestea sunt accesorii care urmează să fie instalate în conexiunea de împământare a sursei de supratensiune.

urmăriți supratensiuni

Pot fi furnizate două funcții: Un contor de curent la starea de echilibru, calibrat în mA. Dacă acest curent crește în timp, poate indica deteriorarea termică a descărcătorului de supratensiune.

  • De ce să alegeți Prosurge Faceți clic pentru a afla mai multe despre Prosurge.
  • Varking extremitățile inferioare
  • Aparat de supratensiune IP20 SMART SM / 1P A2 | gsmcontact.ro
  • Prosurge - protecția la supratensiune Device_Surge Device Protection_SPD

Cu toate acestea, prezența armonicilor sau a curenților de scurgere externi ar complica evaluarea. Un contor indică numărul de curent de supratensiunedescărcări peste un anumit prag, care pot depinde de frecvența sau de timpul urmăriți supratensiuni întâlnire.

Chiar dacă contorul este corect, urmăriți supratensiuni înseamnă că tensiunea de descărcare a atins un anumit nivel în timpul acelor evenimente.

urmăriți supratensiuni

Pentru a utiliza contoarele de supratensiune în mod eficient, este important să urmăriți citirile în mod regulat, începând cu momentul punerii în funcțiune. McDermott Articole similare:.

Asevedeași